5 pasi pentru extragerea laptelui prin mulgere manuala.
- Sustine sanul cu o mana si incerca sa apesi de deasupra sanului in jos. Maseaza de asemenea sanul cu toata mana
- Apasa de jur imprejurul sanului, inclusiv dedesupt, apoi repeta de cel putin 10 ori. Acest lucru ajuta la avansarea fluxului de lapte prin canale.
- Apasa in jos spre areola, cu varful degetelor, de cateva ori. Foloseste o miscare de rostogolire insa evita apasarea tesutului glandular.
- Comprima usor, in jos, aria din jurul areolei, apasand cu policele si varful celorlalte degete si roteste-le cu blandete, pentru a facilita accesul la rezervoare.
- Indoieste si strange la un loc varfurile degetelor, apasand inapoi. Acest lucru ar trebui sa faca laptele sa tasneasca. Fa aceasta manevra timp de 2 minute, apoi treci la celalalt san.
Extragerea laptelui cu ajutorul unei pompe
Extragerea laptelui cu ajutorul unei pompe poate fi mai rapida si mai putin obositoare decat cu mana. Pompele au devenit mai sofisticate in ultimii ani si sunt mai disponibile intr-o mare varietate de tipuri. Manevrabilitatea, durabilitatea si nivelurile de aspiratie sunt criterii care te pot ajuta in alegerea unei astfel de pompe. Cere sfatul moasei sau asistentei. Stilul tau de viata poate fi mai degraba cel care va dicta in alegerea unei pompe. De exemplu, daca esti deseori departe de bebe sau daca ai gemeni, te poti orienta spre o pompa electrica dubla, care iti va permite sa obtii lapte mai mult intr-un timp mai scurt, sau, daca intentionezi sa extragi laptele doar ocazional, o pompa manuala sau cu baterie poate fi cea mai buna alegere. In plus, pompele scumpe si mai puternice pot fi chiar inchiriate. Este important ca in timpul extragerii laptelui sa stai cat mai confortabil pe un scaun cu spatar foarte bun. La fel de important este sa te relaxezi cat de mult poti, pentru a asigura un flux de lapte constant.
Cum pregatim pompa?
Pompele pot fi diferite, de aceea trebuie sa citesti cu atentie instructiunile. Stimuleaza lactatia inainte de a incepe pomparea, asa cum este indicat si pentru extragerea manuala a laptelui. Este important pentru a stimula refluxul de lactatie si pentru a pompa cat mai eficient. Plaseaza palnia pompei pentru a forma o zona etansa. Mamelonul trebui pozitionat in mijlocul palniei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu