joi, 24 martie 2016

5 obiecte necesare pentru diversificarea bebelusului.

De la varsta de 4 luni pentru bebelusii care sunt alaptati cu lapte praf si 6 luni pentru bebelusii hraniti la san, poti incepe sa dai alimentele solide. Copilul trebuie obisnuit cu gusturi si consistente neobisnuite pentru el, pentru a evita o faza de toane alimentare. Lasa bebelusul sa manance cat vrea deoarece e firesc ca mesele sa fie niste momente placute. Si important este sa nu-l fortezi sa manance alimente pe care tu le consideri bune, ci invata-l cu diverse optiuni.
Alimentele se introduc treptat. Mai putin este intotdeauna mai bine! Ofera-i lingurite mici, si numai cateva la fiecare masa, pana se obisnuieste cu alimentele solide. Nu il forta mai mult decat doreste sa manance. De exemplu daca strange buzele sau intoarce capul in alta parte, inseamna ca s-a saturat.
Ai rabdare! Asteapta doua sau trei zile intre fiecare fel nou de mancare. Trebuie sa ii oferi cate un aliment nou timp de cateva zile deoarece iti va fi usor sa observi eventuale reactii alergice (scaune moi, iritatii sau varsaturi).






Diversificarea alimentatiei la bebelusi necesita si o serie de accesorii noi:

1. Un vas si lingurite de plastic!

Ideal ar fi sa ii cumperi un vas de plastic care contine si ventuza pentru a se putea stabili pe masa sau pe masuta scaunului copilului. Sunt utile atunci cand el va incepe sa manance singur si cand va incerca, inevitabil, sa arunce pe jos castronul cu mancare. Linguritele, de asemenea, trebuie sa fie si ele din plastic pentru ca bebelusul sa nu se raneasca! Alege lingurite ecologice care sa nu faca rau la copil (pe prospect trebuie sa scrie lipsa melaninei sau a PVC-ului). Eu va recomand linguritele cu capete de silicon, deoarece sunt moi si blande cu gurita bebelusului si ele sunt recomandate la inceputul diversificarii.


Mai tarziu puteti incerca si linguritele flexibile. Sunt foarte bune pentru etapele de dezvoltare ale copilului. Ele au varful si manerul flexibil, ideal pentru copilul tau deoarece se poata hrani si singur. Au o cupa adanca cu scopul de a preveni varsaturile si varful moale pentru a nu rani gingiile.  Este recomandata copiilor cu varsta mai mare de 6 luni.


In plus, nu mai trebuie sa sterilizezi echipamentul, ci trebuie doar sa il speli bine cu apa fierbinte si detergent, apoi caltit bine si lasat la scurs pe un servetel.

2. Scaune de masa pentru copii!

Bebelusii au nevoie de asemenea scaun de la varsta de 6 luni sau atunci cand ei pot sta bine in fund. Aceste scaune sunt de mai multe feluri:

a. Scaune de masa din plastic.
Sunt cele mai cumparate de parinti deoarece au un pret redus, sunt usor de manevrat, le poti muta si plia repede. Insa au un disconfort pentru bebe deoarece este nevoie de o husa moale pentru a sustine spatele si capul si nu ofera protectie impotriva mizeriei, care inevitabil se va face in timpul mesei.


 b. Scaune de masa din lemn.
Scaunle de masa din lemn sunt frumoase si mai ales daca au si aceeasi culoare al mobilierului tau, se incadreaza perfect in camera. Insa aici se termina avantejele deoarece scaunul este prea adanc si suportul pentru picioare prea mic. Tavile sunt grele, sunt mai greu de manevrat si curatat fata de cele din plastic.



c. Scaunele de masa ultramoderne.
Aceste tipuri de scaune sunt exact ce trebuie pentru bebelusul tau. Sunt moi, prevazute cu roti si piedici pentru roti, au tavi detasabile, inaltime reglabila si spatar rabatabil (bune pentru bebelusii care nu stau bine in fund). Insa pretul este destul de ridicat.



3. Bavete.

Bavetele sunt foarte bune pentru ca bebelusul tau sa nu se murdareasca pe hainute. Atat fructele, cat si legumele, pateaza hainutele, prin urmare bavetele sunt exact ce trebuie. In plus, ele sunt bune si pentru perioada cand copilului ii cresc dintisorii si saliveaza.
Exista mai multe tipuri de bavete:
- baveta flausata cu spate de plastic (foarte buna in primele luni)
- baveta cu maneci (care acopera partea din fata a bebelusului)
- baveta de plastic



4. Blenderul si storcatorul de fructe.

Sunt foarte bune pentru prepararea rapida si eficienta a beblusului tau.  Mai ales ca el trebuie sa manace fructele si legumele proaspete.
Legumele le poti da rapid prin blender si astfel mancarea o sa fie calda si proaspata pentru puiul tau.
Fructele, de asemenea le poti baga in storcator si o sa iasa un suc minunat.



5. Canute din plastic cu cioc sau pai.

Canutele din plastic pentru bebelusi contin un cioc sau un pai. Ele ii permit copilului tau sa bea din ele fara a se murdari sau uda. In plus, dupa ce au fost folosite, stau in siguranta deoarece sunt prevazute cu un capac.
Canutele sunt usor de gasit si nu au un pret mare. Le poti gasi in diverse forme si culori, astfel incat sa fie pe placul bebelusului tau!




luni, 14 martie 2016

Laptele praf Humana nu se mai importa in Romania!!!


Am o fetita de 4 luni, hranita de la 3 saptamani cu lapte praf Humana. Ne-am descurcat de minune cu el si l-as recomanda tuturor bebelusilor ce nu sunt alaptati la san. Insa mare mi-a fost mirarea sa aflu, acum o saptamana, ca el nu se mai importa in Romania. Si ce credeti? Nu de ieri, de azi, ci din luna octombrie a anului trecut!!! Exact de cand s-a nascut Anais!

Scriu acest articol din doua motive: unul ca sa imi exprim furia ce o simt deoarece in tara asta lucrurile se fac pur si simplu, fara sa ii pese cuiva ca mai avem si copii mici si al doilea, sa atentionez toate mamicile care isi hranesc copiii cu aceasta formula de lapte praf.

Mi-as fi dorit sa fiu informata ca Humana are stoc limitat ca sa nu fiu nevoita sa ii schimb laptele fetei de urgenta. Sa nu stau sa caut in tot Bucurestiul o cutie de lapte, panicata ca copilul meu mai avea doar 100 g, ceea ce inseamna doua sau trei mese.
Bineinteles ca dupa multe telefoane date, multa panica si ore in sir de cautare, am gasit in sfarsit intr-un hipermarket, la un pret dublu.

Eu asta n-am putut sa inteleg...sa gasesti formula de lapte praf, insa pretul sa fie de doua ori mai mare. Si sunt convinsa ca nu sunt singura mamica care a trecut prin asta!  Dar de ce sa nu facem si noi o afacere pe spatele copilasilor care se hranesc cu Humana? Sa umflam cat mai mult pretul, ca na, oricine in situatia mea, ar fi luat laptele doar ca sa-si hraneasca copilul. Pentru ca, desi ii poti schimba formula, trecerea de la un lapte la celalalt se face treptat.

Ce se intampla?
Se pare ca furnizorul a pierdut licenta!
Cand am intrebat care este defapt problema, mi s-a raspuns ca problema este de la furnizor si ce au pus pe rafturi pana acum a fost doar din stocul existent! La intrebarea "De ce nu s-a pus vreun afis ca sa informeze clientii?" raspunsul a fost unul sec: "Eu nu ma ocup cu asta! Cei de "sus" va pot raspunde la aceasta intrebare!". Penibil! Dar asta-i Romania, astia-s oamenii!

Bebe Militari, au pus reducere la cutiile care au ramas (bineinteles, exista pe raft doar cutiile de Humana HA-pentru nou-nascuti iar in rest doar pentru cei cu varsta de peste un an).
In spchimb mai puteti gasi cate 2, 3 cutii in farmaciile mai mari(SensiBlu, Dona sau Catena), insa cum am mentionat si mai sus, pretul este mai mare. Eu am dat pe o cutie 70 lei.

Cand se rezolva problema?
Nu este nimic sigur! Problema trebuia rezolvata de la sfarsitul lunii februarie, insa noul furnizor asteapta inca sa primeasca licenta, dar totul este incert!
Noi sa stam, sa asteptam si sa-l vedem din nou pe rafturi! Ca de facut ceva, nu avem ce!!!