duminică, 24 aprilie 2016
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre gaurile in urechi la copii!
Gaurile in urechi pentru fetite reprezinta unul dintre subiectele controversate ale zilelor noastre. Fie ca este vorba doar de estetic, fie ca parintii vor sa puna cerceii pur si simplu, o parte dintre ei aleg sa faca gaurile in urechi inca de cand sunt in fasa.
Acest proces nu trebuie sa astepte amanare deoarece copilul ii accepta de mic. Insa acest lucru nu este lipsit chiar deloc de risc.
Intrebarile pe care le gasesti des pe buzele mamicilor sunt legate de acest subiect.
"Sa ii pun cercei copilului sau nu?"
"Ar trebui sa apelez la un cabinet medical sau la un cadru medical?"
Dupa parerea mea, nu toate cabinetele specializate in piercing au personal si aparatura speciala pentru a se putea descurca cat mai bine cu copiii.
De exemplu, pistoalele folosite pentru cercei nu pot fi sterilizate, ceea ce inseamna ca riscul unei infectii precum hepatita este ceva mai ridicat.
Daca iti doresti sa ii pui cercei in urechi fetiteti tale, cel mai bine ar fi sa apelezi la pediatrul tau. Daca accepta, el o sa foloseasca un ac steril pentru a face gaurile si cu siguranta va sti mai bine sa te invete cum sa ingrijesti urechiusele.
De asemenea poti sa intrebi si de gaurile facute cu pistolul. Cu siguranta o sa-ti dea cateva indicative pentru ca totul sa decurga in parametri normali si de asemenea sa iti recomande si un salon specializat. Confruntandu-se cu astfel de cazuri, este posibil sa stie cateva saloane specializate unde gaurile in urechi sa nu reprezinte vreun risc major.
Inainte sa ii pui cerceii fetiteti tale, trebuie sa stii ca:
1. Gaurile in urechi se fac fara anestezie. Durerea provocata de acest proces este una mai usoara decat cea pe care o simte la anestezie. Pentru siguranta, ii poti oferi bebelusului o pastiluta de ibuprofen inainte de a face acest lucru.
2. Alt lucru pe care trebuie sa il iei in seama este acela ca fetita ta cu cat este mai micuta, cu atat nu o sa intelege anumite lucruri si de aceea va duce adesea mana la urechiuse, crescand astfel riscul unei infectii. Pentru a preveni acest lucru, va trebui sa cureti urechiusele si chiar si cerceii cu alcool medicinal sau apa oxigenata de cateva ori pe zi sau cat de des iti recomanda medicul. Fii atenta mereu la urechiusele fetitei: daca zona din jurul gaurii se inroseste sau devine sensibila este semnul unei infectii.
3. Ai grija, de asemenea, ca cercelusii sa nu fie foarte stransi pe lobul urechii.
4. Un alt risc poate fi ca fetita ta sa aiba o reactie alergica la metal dupa ce ii faci gaurile in urechi. Daca in jurul gaurii din urechiusa apare o iritatie insotita de cojite, va trebui sa scoti cerceii. Pentru a evita aceasta situatie ar trebui sa te asiguri ca acele parti ale cercelului care ii ating urechea sunt din otel inoxidabil hipoalergenic sau aur de 14 karate. Daca iritatia si cojitele nu dispar, probabil ca micuta ta nu va putea purta cercei.
5. Fetita poate sa inghita cerceii. De aceea trebuie sa fii atenta deoarece, cereceii neputand sa fie fixati defintiv, copilul ii poate inghitii cu usurinta.
De cand sunt mamica, forumurile si grupurile pentru mamici au devenit un alt mod de comunicare si cele mai bune informatii le gasesc de obicei acolo.
Pentru acest subiect, am copiat cateva parerei ale mamicilor care au trecut prin acest proces. Acestea au pareri pro si contra!
"Fetita mea are un an si doua luni si aman intodeauna sa-i fac gauri si sa-i pun cercei. Sotul meu nu este de acord si spune ca este prea devreme,sa mai astept...dar si eu nu sunt prea incantata ca mi-e frica sa nu-i traga sau sa-i cada si dupa aia sa-i bage in gura.", spune Mihaela25.
"Verisoara mea i-a pus fetitei din spital, imediat dupa nastere. Fara ata rosie cum se punea odata. Direct cerceii de aur. Nu s-a infectat locul ci din contra s-a vindecat repede.", spune Aqua80.
"Si noi am pus cercelusii inainte de a pleca din spital. Bebe nu a plans deloc si s-a vindecat foarte repede. Cu cat amani mai mult cu atat va constientiza mai bine durerea." . spune Lorikay.
"Eu i-am pus fetitei cercei la 3 zile dupa ce am nascut,cred ca asa este cel mai indicat, plange dar nu stie ce se intampla, insa cand creste este mult mai greu, trebuie multa munca de lamurire si sufera mai mult.", spune ILEANA.SERAN.
sâmbătă, 16 aprilie 2016
6 moduri pentru a-ti calma bebelusul atunci cand plange!
Pana in jur de a treia luna, cand devine constient de lumea din jur, bebelusul tau pare sa planga o mare perioada de timp atunci cand este treaz. Instinctiv, vrei sa-l iei in brate si sa-l imbratisezi si exact de acest lucru are nevoie. Nu trebuie sa fii ingrijorata ca, daca faci asa, il inveti sau il incurajezi sa planga si mai mult. Bebelusul trebuie sa stie ca se poate baza pe tine.
Majoritatea bebelusilor se trezesc noaptea si se asteapta sa primeasca alinare din partea parintilor. Numarul de treziri in care au nevoie de ajutor pentru a adormi la loc scade pe masura ce copiii cresc.
Un dar esential pe care putem sa-l dam bebelusilor nostri este sa-i ajutam sa adoarma la loc usor. Acest lucru este foarte important pentru parintii care au nevoie de odihna.
Cel mai bun lucru, atunci cand plange, este sa-i raspunzi repede, fara a te agita si mai ales sa ii arati lui acest lucru. Lasandu-l sa planga, va deveni si mai agitat.
Fetita mea are 6 luni si ne-am confruntat si noi cu plansete din senin. Insa de fiecare data cand plangea fara un motiv evident, eu incercam cateva metode pentru a o calma. Si au functionat! In plus, de niciuna dintre ele nu va deveni dependent.
Un lucru foarte important in calmarea bebelusului este sa nu-l zgudui cand plange, indiferent cat de obosita sau furioasa te simti in acel moment.
Prezenta unui parinte ajuta la calmarea bebelusilor care se trezesc suparati. Ei nu sunt inca capabili sa-si stabileasca starile emotionale. Acesta este unul dintre motivele pentru care perioadele de plans au tendinta sa se inmulteasca in primele doua, trei luni de viata si apoi sa se rareasca.
Bebelusii plang sau se agita din multe motive: foame, durere sau alt disconfort, ori din simpla dorinta de a interactiona sau de a fi luat in brate .
In plus daca il calmezi, il ajuti sa invete sa se calmeze singur pe parcurs.
6 moduri pentru a-ti calma bebelusul:
1. Imbratiseaza-l!
Deseori, acesta este tipul de contact, plin de iubire, de care bebelusul tau are nevoie pentru a se calma si a se opri din plans. Daca se linisteste atunci cand il tii ridicat, sprijinit pe umarul tau, ori cu fata in jos, in brate, s-ar putea ca gazele din stomac sa fie motivul pentru care incepe sa planga.
Insa daca a fost dat unor rude sau prieteni in brate, s-ar putea ca asta sa-l fi stimulat exagerat si sa-si doareasca doar cateva momente sa fie imbratisat de tine, ori de taticul lui.
2. Ofera-i de mancare!
In primele cateva luni, cel mai frecvent motiv pentru care plange este foamea, si sa-i dai sa manance, este cel mai bun si eficient mod de a-l linisti ( chiar daca asta inseamna mai multe mese in timpul zilei, ca si noaptea ).
Daca bebelusul tau este hranit cu biberonul si daca suge infometat cand il alaptezi, cu pauze scurte, incearca sa-i oferi apa fiarta si racita intr-un biberon steril ( e posibil sa ii fie sete ).
3. Leagana-l!
Miscarea il linisteste si deseori il poate adormi. Leagana-l in brate si, daca nu se linisteste, incearca sa-l legeni mai rapid. Sau misca-l in sus si in jos, mutandu-te de pe un picior, pe celalalt. O alta metoda de a-l legana este sa-l pui intr-un balansoar. Sau, ca alternativa, il poti scoate la plimbare cu caruciorul.
4. Da-i sa suga!
Aproape toti bebelusii sunt calmati de supt. E probabil ca degetul tau mic, curatat bine, sa aibe un efect magic. De la o varsta fregeda, chiar el ar putea sa-si suga propriul pumn.
Sau puteti sa folositi suzeta ( sterilizata inainte de fiecare ultilizare )!
5. Plimba-l!
Foarte des il poti linisti punandu-l in marsupiu si plimbandu-l! Acest lucru o sa-ti lase mainile libere, iar bebelusul tau va fi calmat atat de contactul fizic, cat si de miscare.
Daca plange pentru ca i-ai facut ceva care nu ii place, schimbarea scutecului, imbaierea sau infasarea, vor fi cea mai buna metoda de a-l calma si, probabil, il va face chiar sa adoarma.
6. Distrage-i atentia!
Daca ii va atrage ceva privirea, este probabil sa uit de ce plange! De aceea lucrurile stralucitoare, pline de culoare, il pot fascina: deseori o sa priveasca intens tablourile, tapetul sau hainele tale. Figurile oamenilor si oglinzile sunt distractii excelente!
duminică, 3 aprilie 2016
4 pasi pentru ati invata bebelusul sa se hraneasca singur
Bebelusul tau va dori la un moment dat sa se hraneasca cu mult inainte de a o putea face. Oricat de multa murdarie ar face, fii pregatita ca mancarea sa-i ajunga pe fata, pe haine sau pe par (chiar si in al tau), si pe podea. Si, oricat s-ar prelungi durata mesei, incurajeaza-l cat de mult poti. Este primul pas spre independenta lui.
Totodata incearca sa pastrezi o atitudine calma si relaxata in timpul meselor. Daca tu le consideri ocazii de bucurie si le gasesti interesante, este putin probabil sa ai probleme cu mancatul si cu hrana pe viitor.
La 7 luni, bebelusul tau incearca sa faca eforturi hotarate pentru a se hrani singur, dar s-ar putea sa nu poata sa-si bage in gura toata mancarea. De aceea e nevoie de tine pentru a-l hrani, insa nu-l opri din joaca lui cu mancarea. Bineinteles ca se va murdari, intinzandu-si mancarea pe fata, dar este primul pas in a invata sa se hraneasca.
Trebuie sa ai la indemana un servet curat, ca sa-l stergi cand a terminat. Da-i, de asemenea, multe alimente de tinut in mana. Sunt usor de manevrat, astfel ca va castiga dexteritate si va avea toata increderea in propiile forte.
Cum il invatam sa se hraneasca?
1. La inceputul mesei ii va fi foame. Asa ca tu trebuie sa fii cea care ii da sa manance si care sa-l tina departe de vasul cu mancare.
2. Dupa ce si-a potolit foamea de inceput, continua sa-i dai sa manance, dar lasa-l sa incerce si singur.
3. Bebelusul poate fi atat de prins de placerea de a-si cufunda degetele in vas si de a-si indesa mancarea in gura, incat isi va pierde interesul fata de faptul ca il hranesti cu lingura. Daca ii este inca foame, s-ar putea sa planga sau chiar sa tremure, fiindca nu primeste mancarea destul de repede, asa ca mai ofera-i cateva linguri pline. Lasa-l sa-si exerseze indemanarea: sentimentul ca "pot si singur" este important pentru el. Repetarea il ajuta sa invete sa o apuce. Stie cand a mancat destul.
4. Alimentele solide pot sa-i faca sete. Asa ca da-i o cana cu lapte praf deoarece el inca nu poate sa o tina singur.
Mamicile au multe intrebari, insa doua dintre ele le aud frecvent:
"Cata mancarea ar trebui sa-i dau bebelusului?"
Lasa-l sa decida la fiecare masa cat vrea sa manance. La 6 luni incepe cu cel mult 4 lingurite, insa ii mai poti da in cazul in care mananca tot. Cand ii dai budinca, incepi cu 2 lingurite. In unele zile o sa inghita cu pofta, in altele, cu greu. Nu trebuie sa te panichezi. Daca are o crestere normala in greutate, nu este cazul sa fii ingrijorata ca nu mananca destul. Chiar daca ti se pare ca nu se hraneste corespunzator, o face!
"Ar trebui sa-l fac sa manance alimente care nu par sa-i placa?"
Respecata dorintele copilului tau. Daca nu ii place ceva, nu-i amesteca cu ceva ce-i place. O sa-i displaca totul la un moment dat. Incearca sa modifici forma in care ii dai o anumita mancare. De exemplu, daca nu ii plac legumele, incearca sa i le dai proaspete sau in supa.
Crema de oua este o alternativa pentru ouale fierte tari, daca refuza intotdeauna sa le manance.
La 15 luni!!!
Copilul ar putea incerca sa manance singur cu o lingura sau cu o furculita cu capetele rotunjite, asa ca taie-i mancarea in bucatele de marimea unei inghitituri. S-ar putea ca in unele zile sa fie nevoie sa il ajuti din nou sa manance.
joi, 24 martie 2016
5 obiecte necesare pentru diversificarea bebelusului.
De la varsta de 4 luni pentru bebelusii care sunt alaptati cu lapte praf si 6 luni pentru bebelusii hraniti la san, poti incepe sa dai alimentele solide. Copilul trebuie obisnuit cu gusturi si consistente neobisnuite pentru el, pentru a evita o faza de toane alimentare. Lasa bebelusul sa manance cat vrea deoarece e firesc ca mesele sa fie niste momente placute. Si important este sa nu-l fortezi sa manance alimente pe care tu le consideri bune, ci invata-l cu diverse optiuni.
Alimentele se introduc treptat. Mai putin este intotdeauna mai bine! Ofera-i lingurite mici, si numai cateva la fiecare masa, pana se obisnuieste cu alimentele solide. Nu il forta mai mult decat doreste sa manance. De exemplu daca strange buzele sau intoarce capul in alta parte, inseamna ca s-a saturat.
Ai rabdare! Asteapta doua sau trei zile intre fiecare fel nou de mancare. Trebuie sa ii oferi cate un aliment nou timp de cateva zile deoarece iti va fi usor sa observi eventuale reactii alergice (scaune moi, iritatii sau varsaturi).
Diversificarea alimentatiei la bebelusi necesita si o serie de accesorii noi:
1. Un vas si lingurite de plastic!
Ideal ar fi sa ii cumperi un vas de plastic care contine si ventuza pentru a se putea stabili pe masa sau pe masuta scaunului copilului. Sunt utile atunci cand el va incepe sa manance singur si cand va incerca, inevitabil, sa arunce pe jos castronul cu mancare. Linguritele, de asemenea, trebuie sa fie si ele din plastic pentru ca bebelusul sa nu se raneasca! Alege lingurite ecologice care sa nu faca rau la copil (pe prospect trebuie sa scrie lipsa melaninei sau a PVC-ului). Eu va recomand linguritele cu capete de silicon, deoarece sunt moi si blande cu gurita bebelusului si ele sunt recomandate la inceputul diversificarii.
Mai tarziu puteti incerca si linguritele flexibile. Sunt foarte bune pentru etapele de dezvoltare ale copilului. Ele au varful si manerul flexibil, ideal pentru copilul tau deoarece se poata hrani si singur. Au o cupa adanca cu scopul de a preveni varsaturile si varful moale pentru a nu rani gingiile. Este recomandata copiilor cu varsta mai mare de 6 luni.
2. Scaune de masa pentru copii!
Bebelusii au nevoie de asemenea scaun de la varsta de 6 luni sau atunci cand ei pot sta bine in fund. Aceste scaune sunt de mai multe feluri:
a. Scaune de masa din plastic.
Sunt cele mai cumparate de parinti deoarece au un pret redus, sunt usor de manevrat, le poti muta si plia repede. Insa au un disconfort pentru bebe deoarece este nevoie de o husa moale pentru a sustine spatele si capul si nu ofera protectie impotriva mizeriei, care inevitabil se va face in timpul mesei.
b. Scaune de masa din lemn.
Scaunle de masa din lemn sunt frumoase si mai ales daca au si aceeasi culoare al mobilierului tau, se incadreaza perfect in camera. Insa aici se termina avantejele deoarece scaunul este prea adanc si suportul pentru picioare prea mic. Tavile sunt grele, sunt mai greu de manevrat si curatat fata de cele din plastic.
c. Scaunele de masa ultramoderne.
Aceste tipuri de scaune sunt exact ce trebuie pentru bebelusul tau. Sunt moi, prevazute cu roti si piedici pentru roti, au tavi detasabile, inaltime reglabila si spatar rabatabil (bune pentru bebelusii care nu stau bine in fund). Insa pretul este destul de ridicat.
3. Bavete.
Bavetele sunt foarte bune pentru ca bebelusul tau sa nu se murdareasca pe hainute. Atat fructele, cat si legumele, pateaza hainutele, prin urmare bavetele sunt exact ce trebuie. In plus, ele sunt bune si pentru perioada cand copilului ii cresc dintisorii si saliveaza.
Exista mai multe tipuri de bavete:
- baveta flausata cu spate de plastic (foarte buna in primele luni)
- baveta cu maneci (care acopera partea din fata a bebelusului)
- baveta de plastic
4. Blenderul si storcatorul de fructe.
Sunt foarte bune pentru prepararea rapida si eficienta a beblusului tau. Mai ales ca el trebuie sa manace fructele si legumele proaspete.
Legumele le poti da rapid prin blender si astfel mancarea o sa fie calda si proaspata pentru puiul tau.
Fructele, de asemenea le poti baga in storcator si o sa iasa un suc minunat.
5. Canute din plastic cu cioc sau pai.
Canutele din plastic pentru bebelusi contin un cioc sau un pai. Ele ii permit copilului tau sa bea din ele fara a se murdari sau uda. In plus, dupa ce au fost folosite, stau in siguranta deoarece sunt prevazute cu un capac.
Canutele sunt usor de gasit si nu au un pret mare. Le poti gasi in diverse forme si culori, astfel incat sa fie pe placul bebelusului tau!
Alimentele se introduc treptat. Mai putin este intotdeauna mai bine! Ofera-i lingurite mici, si numai cateva la fiecare masa, pana se obisnuieste cu alimentele solide. Nu il forta mai mult decat doreste sa manance. De exemplu daca strange buzele sau intoarce capul in alta parte, inseamna ca s-a saturat.
Ai rabdare! Asteapta doua sau trei zile intre fiecare fel nou de mancare. Trebuie sa ii oferi cate un aliment nou timp de cateva zile deoarece iti va fi usor sa observi eventuale reactii alergice (scaune moi, iritatii sau varsaturi).
Diversificarea alimentatiei la bebelusi necesita si o serie de accesorii noi:
1. Un vas si lingurite de plastic!
Ideal ar fi sa ii cumperi un vas de plastic care contine si ventuza pentru a se putea stabili pe masa sau pe masuta scaunului copilului. Sunt utile atunci cand el va incepe sa manance singur si cand va incerca, inevitabil, sa arunce pe jos castronul cu mancare. Linguritele, de asemenea, trebuie sa fie si ele din plastic pentru ca bebelusul sa nu se raneasca! Alege lingurite ecologice care sa nu faca rau la copil (pe prospect trebuie sa scrie lipsa melaninei sau a PVC-ului). Eu va recomand linguritele cu capete de silicon, deoarece sunt moi si blande cu gurita bebelusului si ele sunt recomandate la inceputul diversificarii.
Mai tarziu puteti incerca si linguritele flexibile. Sunt foarte bune pentru etapele de dezvoltare ale copilului. Ele au varful si manerul flexibil, ideal pentru copilul tau deoarece se poata hrani si singur. Au o cupa adanca cu scopul de a preveni varsaturile si varful moale pentru a nu rani gingiile. Este recomandata copiilor cu varsta mai mare de 6 luni.
In plus, nu mai trebuie sa sterilizezi echipamentul, ci trebuie doar sa il speli bine cu apa fierbinte si detergent, apoi caltit bine si lasat la scurs pe un servetel.
Bebelusii au nevoie de asemenea scaun de la varsta de 6 luni sau atunci cand ei pot sta bine in fund. Aceste scaune sunt de mai multe feluri:
a. Scaune de masa din plastic.
Sunt cele mai cumparate de parinti deoarece au un pret redus, sunt usor de manevrat, le poti muta si plia repede. Insa au un disconfort pentru bebe deoarece este nevoie de o husa moale pentru a sustine spatele si capul si nu ofera protectie impotriva mizeriei, care inevitabil se va face in timpul mesei.
b. Scaune de masa din lemn.
Scaunle de masa din lemn sunt frumoase si mai ales daca au si aceeasi culoare al mobilierului tau, se incadreaza perfect in camera. Insa aici se termina avantejele deoarece scaunul este prea adanc si suportul pentru picioare prea mic. Tavile sunt grele, sunt mai greu de manevrat si curatat fata de cele din plastic.
c. Scaunele de masa ultramoderne.
Aceste tipuri de scaune sunt exact ce trebuie pentru bebelusul tau. Sunt moi, prevazute cu roti si piedici pentru roti, au tavi detasabile, inaltime reglabila si spatar rabatabil (bune pentru bebelusii care nu stau bine in fund). Insa pretul este destul de ridicat.
3. Bavete.
Bavetele sunt foarte bune pentru ca bebelusul tau sa nu se murdareasca pe hainute. Atat fructele, cat si legumele, pateaza hainutele, prin urmare bavetele sunt exact ce trebuie. In plus, ele sunt bune si pentru perioada cand copilului ii cresc dintisorii si saliveaza.
Exista mai multe tipuri de bavete:
- baveta flausata cu spate de plastic (foarte buna in primele luni)
- baveta cu maneci (care acopera partea din fata a bebelusului)
- baveta de plastic
4. Blenderul si storcatorul de fructe.
Sunt foarte bune pentru prepararea rapida si eficienta a beblusului tau. Mai ales ca el trebuie sa manace fructele si legumele proaspete.
Legumele le poti da rapid prin blender si astfel mancarea o sa fie calda si proaspata pentru puiul tau.
Fructele, de asemenea le poti baga in storcator si o sa iasa un suc minunat.
5. Canute din plastic cu cioc sau pai.
Canutele din plastic pentru bebelusi contin un cioc sau un pai. Ele ii permit copilului tau sa bea din ele fara a se murdari sau uda. In plus, dupa ce au fost folosite, stau in siguranta deoarece sunt prevazute cu un capac.
Canutele sunt usor de gasit si nu au un pret mare. Le poti gasi in diverse forme si culori, astfel incat sa fie pe placul bebelusului tau!
luni, 14 martie 2016
Laptele praf Humana nu se mai importa in Romania!!!
Am o fetita de 4 luni, hranita de la 3 saptamani cu lapte praf Humana. Ne-am descurcat de minune cu el si l-as recomanda tuturor bebelusilor ce nu sunt alaptati la san. Insa mare mi-a fost mirarea sa aflu, acum o saptamana, ca el nu se mai importa in Romania. Si ce credeti? Nu de ieri, de azi, ci din luna octombrie a anului trecut!!! Exact de cand s-a nascut Anais!
Scriu acest articol din doua motive: unul ca sa imi exprim furia ce o simt deoarece in tara asta lucrurile se fac pur si simplu, fara sa ii pese cuiva ca mai avem si copii mici si al doilea, sa atentionez toate mamicile care isi hranesc copiii cu aceasta formula de lapte praf.
Mi-as fi dorit sa fiu informata ca Humana are stoc limitat ca sa nu fiu nevoita sa ii schimb laptele fetei de urgenta. Sa nu stau sa caut in tot Bucurestiul o cutie de lapte, panicata ca copilul meu mai avea doar 100 g, ceea ce inseamna doua sau trei mese.
Bineinteles ca dupa multe telefoane date, multa panica si ore in sir de cautare, am gasit in sfarsit intr-un hipermarket, la un pret dublu.
Eu asta n-am putut sa inteleg...sa gasesti formula de lapte praf, insa pretul sa fie de doua ori mai mare. Si sunt convinsa ca nu sunt singura mamica care a trecut prin asta! Dar de ce sa nu facem si noi o afacere pe spatele copilasilor care se hranesc cu Humana? Sa umflam cat mai mult pretul, ca na, oricine in situatia mea, ar fi luat laptele doar ca sa-si hraneasca copilul. Pentru ca, desi ii poti schimba formula, trecerea de la un lapte la celalalt se face treptat.
Ce se intampla?
Se pare ca furnizorul a pierdut licenta!
Cand am intrebat care este defapt problema, mi s-a raspuns ca problema este de la furnizor si ce au pus pe rafturi pana acum a fost doar din stocul existent! La intrebarea "De ce nu s-a pus vreun afis ca sa informeze clientii?" raspunsul a fost unul sec: "Eu nu ma ocup cu asta! Cei de "sus" va pot raspunde la aceasta intrebare!". Penibil! Dar asta-i Romania, astia-s oamenii!
Bebe Militari, au pus reducere la cutiile care au ramas (bineinteles, exista pe raft doar cutiile de Humana HA-pentru nou-nascuti iar in rest doar pentru cei cu varsta de peste un an).
In spchimb mai puteti gasi cate 2, 3 cutii in farmaciile mai mari(SensiBlu, Dona sau Catena), insa cum am mentionat si mai sus, pretul este mai mare. Eu am dat pe o cutie 70 lei.
Cand se rezolva problema?
Nu este nimic sigur! Problema trebuia rezolvata de la sfarsitul lunii februarie, insa noul furnizor asteapta inca sa primeasca licenta, dar totul este incert!
Noi sa stam, sa asteptam si sa-l vedem din nou pe rafturi! Ca de facut ceva, nu avem ce!!!
duminică, 28 februarie 2016
miercuri, 24 februarie 2016
miercuri, 27 ianuarie 2016
vineri, 8 ianuarie 2016
Da-i o educatie fantastica fetitei tale!
Sa fii mama este cel mai minunat lucru din lume! Totul se schimba si parca viata capata alt sens. Cu toate acestea, atat intrebarile noastre, cat si temerile nu intarzie sa apara! Noi, mamicile de fete, ne-am gandit la un moment dat cum trebuie sa ne crestem micuta si ce educatie trebuie sa ii dam pentru ca ea sa se dezvolte frumos si sanatos!
Nu exista un standard de reguli, de aceea fiecare parinte isi creste copilul cum vrea, cum poate sau cum crede, insa daca ar fi sa existe niste reguli, fie ele si nescrise, in lista prioritatilor s-ar incadra urmatoarele:
1. Invat-o sa fie cocheta si respectoasa, nu fitoasa!
Invata-ti fetita sa fie cocheta, curata, aranjata, eleganta! Insa nu ii incuraja mofturile. De la haios la ridicol este un singur pas. Prin urmare oja de pe unghiute sau parul vopsit la o varsta frageda nu sunt potrivite! Ba mai mult, ele sa fie facute si la cel mai bun stilist din oras!Totul se cere frumos si se ofera din suflet. Cuvintele "poftim" si "multumesc" nu trebuie sa lipseasca din vocabularul ei!
2. Invat-o sa aiba incredere in ea!
Inevitebil, se va intampla ca fetita ta sa aiba mici esecuri: se va incurca cand recita o poezie ori va uita dansul ce tocmai l-a invata. De aceea trebuie sa-ti inveti fetita sa creada in ea si in puterea ei de reusita. Sa se pretuiasca chiar si atunci cand aparent greseste! Si cel mai important, sa aiba incredere in tine si in relatia voastra pentru ca tu vei fi cea care o va sprijinii indiferent daca greseste sau nu, fara sa ii reprosezi, ci doar sa ii fii alaturi.
3. Invat-o sa fie puternica, dar nu mandra!
Sa ceri ajutor atunci cand ai nevoie, este o dovada de putere! De aceea sa iti inveti fata sa ceara ajutor, sa nu duca intreaga povara a lumii pe umerii ei, cum probabil am fost noi invatate. Trebuie sa devina o sotie responsabila si iubitoare, insa acest lucru se va intampla doar cu ajutorul celui de langa ea.
4. Invat-o sa fie independenta!
Fetita ta trebuie sa invete sa se descurce singura! Sa fie independenta din toate punctele de vedere. Nu o invata sa profite ci sa lupte pentru visele ei, sa aiba un serviciu, o cariera!
5. Invat-o sa se bucure de ce are!
Indiferent cat de bine ai sta financiar, invata-ti fetita sa se bucure de lucrurile marunte. E drept, intotdeuna tindem catre sus, insa in goana aceasta spre mai bine, uitam sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat! De aceea tu trebuie sa fii prima care ii da fetei un exemplu bun: bucura-te de ce ai si traieste pe masura posibilitatilor tale.
6. Invat-o sa isi iubeasca tatal!
Intr-un cuplu lucrurile nu sunt intotdeuna numai roz. Prin urmare trebuie sa va comportati, in fata ei, la fel de frumos, indiferent care este starea voastra. Sa nu ii reprosezi niciodata ceva de fata cu ea! Aceste lucruri se fac doar in intimitatea voastra. In plus, vorbeste-i frumos de tatal ei, pentru ca relatia cu el trebuie sa fie la fel de stransa si de importanta ca a vostra!
Nu exista un standard de reguli, de aceea fiecare parinte isi creste copilul cum vrea, cum poate sau cum crede, insa daca ar fi sa existe niste reguli, fie ele si nescrise, in lista prioritatilor s-ar incadra urmatoarele:
1. Invat-o sa fie cocheta si respectoasa, nu fitoasa!
Invata-ti fetita sa fie cocheta, curata, aranjata, eleganta! Insa nu ii incuraja mofturile. De la haios la ridicol este un singur pas. Prin urmare oja de pe unghiute sau parul vopsit la o varsta frageda nu sunt potrivite! Ba mai mult, ele sa fie facute si la cel mai bun stilist din oras!Totul se cere frumos si se ofera din suflet. Cuvintele "poftim" si "multumesc" nu trebuie sa lipseasca din vocabularul ei!
2. Invat-o sa aiba incredere in ea!
Inevitebil, se va intampla ca fetita ta sa aiba mici esecuri: se va incurca cand recita o poezie ori va uita dansul ce tocmai l-a invata. De aceea trebuie sa-ti inveti fetita sa creada in ea si in puterea ei de reusita. Sa se pretuiasca chiar si atunci cand aparent greseste! Si cel mai important, sa aiba incredere in tine si in relatia voastra pentru ca tu vei fi cea care o va sprijinii indiferent daca greseste sau nu, fara sa ii reprosezi, ci doar sa ii fii alaturi.
3. Invat-o sa fie puternica, dar nu mandra!
Sa ceri ajutor atunci cand ai nevoie, este o dovada de putere! De aceea sa iti inveti fata sa ceara ajutor, sa nu duca intreaga povara a lumii pe umerii ei, cum probabil am fost noi invatate. Trebuie sa devina o sotie responsabila si iubitoare, insa acest lucru se va intampla doar cu ajutorul celui de langa ea.
4. Invat-o sa fie independenta!
Fetita ta trebuie sa invete sa se descurce singura! Sa fie independenta din toate punctele de vedere. Nu o invata sa profite ci sa lupte pentru visele ei, sa aiba un serviciu, o cariera!
5. Invat-o sa se bucure de ce are!
Indiferent cat de bine ai sta financiar, invata-ti fetita sa se bucure de lucrurile marunte. E drept, intotdeuna tindem catre sus, insa in goana aceasta spre mai bine, uitam sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat! De aceea tu trebuie sa fii prima care ii da fetei un exemplu bun: bucura-te de ce ai si traieste pe masura posibilitatilor tale.
6. Invat-o sa isi iubeasca tatal!
Intr-un cuplu lucrurile nu sunt intotdeuna numai roz. Prin urmare trebuie sa va comportati, in fata ei, la fel de frumos, indiferent care este starea voastra. Sa nu ii reprosezi niciodata ceva de fata cu ea! Aceste lucruri se fac doar in intimitatea voastra. In plus, vorbeste-i frumos de tatal ei, pentru ca relatia cu el trebuie sa fie la fel de stransa si de importanta ca a vostra!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)