vineri, 24 iulie 2015

Cum o sa fie prima zi de viata a copilului meu?

"Cum o sa fie prima zi de viata a copilului meu?" Cred ca este intrebarea frecventa pe care orice viitoare mamica si-o pune!

Timp de noua luni asteptam acest moment: venirea pe lume a copilului nostru! Ne incerca tot felul de sentimente pe parcursul lunilor, cum ar fi : frica, teama, emotii...dar si foarte multe curiozitati. Printre care "Cum o sa arata bebe?". Ne facem o idee si ne gandim ca o sa avem un copil robust, dar in realitate, ei sunt foarte mici, cu pielea de diferite nuante, de la rosu, roz sau chiar purpuriu la inceput. Unii se nasc cu o substanta care i-a protejat in interiorul uterului, numita vernix. Insa aceasta se spala la prima baita.

Pe de alta parte, vei observa, ca bebelusul tau va avea capul mai mare in comparatie cu restul corpului, dar si o pozitie chircita, deoarece a stat destul de inghesuit in uterul tau. Insa toate aceste sunt doar temporare. Pe masura ce el va creste, totul va reveni la normal si membrele sale se vor indrepta.

De asemenea pot aparea si unele iritatii, care sunt destul de frecvente la nou-nascuti, insa acestea trec in doar cateva zile, iar piele se va curata. Si bineinteles ca va fi oricum examinat de doctor in primele ore pentru a se asigura ca iritatia este doar o reactie normala si nimic mai mult.




Asadar, viitoare mamici, felul in care va arata bebelusul vostru in prima zi de viata, se va shimba foarte mult in urmatoarele saptamani. Prim urmare bucurati-va de urmatoarea perioada de sarcina si incarcati-va cu multe ganduri pozitive.

Va doresc o sarcina usora si un bebe sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu