duminică, 24 aprilie 2016

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre gaurile in urechi la copii!


Gaurile in urechi pentru fetite  reprezinta unul dintre subiectele controversate ale zilelor noastre. Fie ca este vorba doar de estetic, fie ca parintii vor sa puna cerceii pur si simplu, o parte dintre ei aleg sa faca gaurile in urechi  inca de cand sunt in fasa.

Acest proces nu trebuie sa astepte amanare deoarece copilul ii accepta de mic. Insa acest lucru nu este lipsit chiar deloc de risc.

Intrebarile pe care le gasesti des pe buzele mamicilor sunt legate de acest subiect.

"Sa ii pun cercei copilului sau nu?"
"Ar trebui sa apelez la un cabinet medical sau la un cadru medical?"

Dupa parerea mea, nu toate cabinetele specializate in piercing au personal si aparatura speciala pentru a se putea descurca cat mai bine cu copiii.
De exemplu, pistoalele folosite pentru cercei nu pot fi sterilizate, ceea ce inseamna ca riscul unei infectii precum hepatita este ceva mai ridicat.

Daca iti doresti sa ii pui cercei in urechi fetiteti tale, cel mai bine ar fi sa apelezi la pediatrul tau. Daca accepta, el o sa foloseasca un ac steril pentru a face gaurile si cu siguranta va sti mai bine sa te invete cum sa ingrijesti urechiusele.

De asemenea poti sa intrebi si de gaurile facute cu pistolul. Cu siguranta o sa-ti dea cateva indicative pentru ca totul sa decurga in parametri normali si de asemenea sa iti recomande si un salon specializat. Confruntandu-se cu astfel de cazuri, este posibil sa stie cateva saloane specializate unde gaurile in urechi sa nu reprezinte vreun risc major.


Inainte sa ii pui cerceii fetiteti tale, trebuie sa stii ca:

 1. Gaurile in urechi se fac fara anestezie. Durerea provocata de acest proces este una mai usoara decat cea pe care o simte la anestezie. Pentru siguranta, ii poti oferi bebelusului o pastiluta de ibuprofen inainte de a face acest lucru.

2. Alt lucru pe care trebuie sa il iei in seama este acela ca fetita ta cu cat este mai micuta, cu atat nu o sa intelege anumite lucruri si de aceea va duce adesea mana la urechiuse, crescand astfel riscul unei infectii. Pentru a preveni acest lucru, va trebui sa cureti urechiusele si chiar si cerceii cu alcool medicinal sau apa oxigenata de cateva ori pe zi sau cat de des iti recomanda medicul. Fii atenta mereu la urechiusele fetitei: daca zona din jurul gaurii se inroseste sau devine sensibila este semnul unei infectii.

3. Ai grija, de asemenea, ca cercelusii sa nu fie foarte stransi pe lobul urechii.

4. Un alt risc poate fi ca fetita ta sa aiba o reactie alergica la metal dupa ce ii faci gaurile in urechi. Daca in jurul gaurii din urechiusa apare o iritatie insotita de cojite, va trebui sa scoti cerceii. Pentru a evita aceasta situatie ar trebui sa te asiguri ca acele parti ale cercelului care ii ating urechea sunt din otel inoxidabil hipoalergenic sau aur de 14 karate. Daca iritatia si cojitele nu dispar, probabil ca micuta ta nu va putea purta cercei.

5. Fetita poate sa inghita cerceii. De aceea trebuie sa fii atenta deoarece, cereceii neputand sa fie fixati defintiv, copilul ii poate inghitii cu usurinta.


De cand sunt mamica, forumurile si grupurile pentru mamici au devenit un alt mod de comunicare si cele mai bune informatii le gasesc de obicei acolo.
Pentru acest subiect, am copiat cateva parerei ale mamicilor care au trecut prin acest proces. Acestea au pareri pro si contra!

"Fetita mea are un an si doua luni si aman intodeauna sa-i fac gauri si sa-i pun cercei. Sotul meu nu este de acord si spune ca este prea devreme,sa mai astept...dar si eu nu sunt prea incantata ca mi-e frica sa nu-i traga sau sa-i cada si dupa aia sa-i bage in gura.", spune Mihaela25.

"Verisoara mea i-a pus fetitei din spital, imediat dupa nastere. Fara ata rosie cum se punea odata. Direct cerceii de aur. Nu s-a infectat locul ci din contra s-a vindecat repede.", spune Aqua80.

"Si noi am pus cercelusii inainte de a pleca din spital. Bebe nu a plans deloc si s-a vindecat foarte repede. Cu cat amani mai mult cu atat va constientiza mai bine durerea." . spune Lorikay.

"Eu i-am pus fetitei cercei la 3 zile dupa ce am nascut,cred ca asa este cel mai indicat, plange dar nu stie ce se intampla, insa cand creste este mult mai greu, trebuie multa munca de lamurire si sufera mai mult.", spune ILEANA.SERAN.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu